Træn Synet - Styrk Koncentrationen

Ved træning af øjnenes bevægelser, med koncentrations-øvelser og forskellige former for afspænding og massage af øjnene kan vi selv bidrage til at forebygge eller forbedre et dårligt syn. Alle har glæde af at løsne spændinger ved øjnene. Yogaens øjenøvelser udnytter kroppens evne til at helbrede sig selv og påvirker derved hele kroppens balance.

Kurset er for dig der ønsker at skærpe dit syn og forbedre din koncentration. 

Disse hold udbydes ca. to gange om året, se næste hold nedenfor:

  • Kursus
  • Holdnr
  • Startdato
  • Underviser
  • Sted

Kursus

Holdnr

Startdato

Underviser

Sted

Med yogaens øjenøvelser kan du blive i stand til at forbedre synet og samtidigt styrke din koncentration.

I kurset indgår desuden forskellige former for afspændingsøvelser og massage af øjnene som ligeledes kan bidrage til at forbedre det dårlige syn. Dette kan også være med til at mindske eventuelle problemer med spændingshovedpine.

Med koncentrationsøvelsen ”Tratak” afspændes øjnene yderligere og koncentrationen styrkes. Mange mennesker tror, at koncentration kræver anstrengelse. Men det kan meget vel være anstrengelsen som blokerer for koncentrationen og evnen til at se klart. Ved hjælp af yogaens øjen- og koncentrationsøvelser kan spændingerne slippes og koncentrationen blive mere ubesværet.

Undervisningen omfatter:

Fysiske øvelser: Vi begynder med enkle, lette øvelser, der løsner op i muskler og led, og går derefter over til mere dynamiske og dybtvirkende øvelser. Ved at bruge kroppen i de forskellige yogaøvelser og stillinger opdager du den på ny, udvikler en større følsomhed og opnår velvære og mere overskud.

Åndedrætsøvelser: Med åndedrætsøvelser kommer du på en mere præcis måde i kontakt med din fysiske og psykiske energi. Åndedrættet afspejler din tilstand (om du er rolig, sløv, nervøs, klar, ophidset osv.). Men du kan også gå den anden vej. Ved at kontrollere åndedrættet kan du ændre på din tilstand.

Holdninger og låse: små øvelser der bygger på kendskabet til de områder i kroppen, hvor energien kan kontaktes og spændinger fjernes.

Øjenøvelser: Trætte og anspændte øjne samt nærsynethed og langsynethed kan skyldes spændinger i og omkring øjets muskler. De anspændte og stive muskler kan ændre på øjets form og dermed forringes synet. Med yogaens øjenøvelser strækkes og afspændes disse muskler og øjnene vender tilbage til deres naturlige afspændte form. Vi kan på denne måde selv bidrage til at forebygge eller forbedre det dårlige syn.

Næseskylning: Udover at have en rensende effekt på luftvejerne, fjerner næseskylning også spændinger omkring pande og øjne.

Yoga Nidra: Vi kommer til at arbejde med Yoga Nidra, en meditativ dybdeafspænding, hvor du gennem lærerens instruktioner vågent kontakter og afspænder sindet.