Om vores Undervisning

I en tid hvor der findes mange forskellige former for yoga, søger vi at bevare yogaen i sin rene form, som den er overleveret fra lærer til elev gennem årtusinder.

Vi underviser i yoga og i meditation ud fra den tantriske tradition: Yogaens renselsesmetoder (Shat Karma), yogastillinger (Asana), åndedrætsøvelser (Pranayama), holdninger og låse (Mudra og Bandha). Dette er den fysiske del af yogaen, som ofte med én betegnelse kaldes Hatha Yoga. Derudover anvender vi afspændingsmetoder (som Yoga Nidra)koncentrationsteknikker (Trataka) og meditation (Energiens Kilde og Indre Stilhed).

Netop den yoga, som er dybtgående og hvor der undervises i overensstemmelse med det erfaringsgrundlag, som traditionen bygger på, giver på en gang en dyb afstressende og psykisk virkning samtidig med, at den løser op for fysiske spændinger og styrker muskulaturen.

Den indeholder lette øvelser for nybegyndere, forskellige dynamiske øvelser og de mere avancerede stillinger, hvor man står stille i hver stilling i tre til ti minutter. Effekten af yogastillingerne forstærkes med åndedrætsøvelser og harmoniseres med dybdeafspændingen Yoga Nidra.

Dette er indholdet på kurset i yoga og afspænding. På kurset i yoga og meditation skabes yderligere fordybelse med de første trin af meditationerne Indre Stilhed (Antar Mauna) og Energiens Kilde (den lille Ajapa Japa).

Yogaen udvikler sig

I løbet af dit kursus udvikler undervisningen sig gradvist. Dine erfaringer øges, virkningen af yoga bliver fra gang til gang mere integreret. Det betyder også, at et kursus er lukket for ny tilgang fra 3. gang – så vi ikke skal starte forfra hver gang. Denne udvikling fortsættes på efterfølgende trin. Efter et kursus i Yoga for Begyndere kan du gå videre på let mellemtrin og senere på mellemtrin og fortsættere. Rådfør dig gerne med din lærer.